keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Hitaasti, mutta varmasti

Hitaanlaisesti näyttää tällä hetkellä paino tippuvan. Juu on mennyt n. kilon viikko vauhtia, mutta sitä tulee ahneeksi ja haluaisi enemmän. Kaikki tilastot ja tutkimukset toki kertovat, ettei painon tippuminen suinkaan ole tasaista samaa määrää joka viikko. Viheliäinen netti, josta tulee seurattua muiden etenemistä (www.obesityhelp.com) ja huimia viikko pudotuksia saa lievästi kateelliselle mielelle. Todellisia syitäkin toki löytyy, kuten ”se aika kuusta”, helle, joka saa nesteen kertymään kudoksiin (muistakaahan juoda!). Ja tietysti se, ettei pudotettavaa painoa ole ehkä (enää) samaa määrää, kun esim. 150 kg:aa painavalla ihmisellä, jolla se putoaakin nopeampaa. Kaikkineen täytyisi olla todella tyytyväinen, painoa on lähtenyt liki 16 kiloa iäksi!

Löysää nahkaa, löysää nahkaa, alkaa ihastuttavasti löytyä käsivarsien alta (allit roikkuu), sisäreisistä ja mahtavaa myös kaksoisleuan kohdalta. Kaksarin kohdalla ei onneksi ihan kauhealta näytä, mutta huomasin eilen peilin edessä päätäni käännellessä, että nahka ei pysy mukana ”nopeissa liikkeissä”, vaan jää rypylle. Kääntelen päätä tästä lähtien vaan hitaasti, hahahahha. Huono omatunto on vähäisestä liikunnasta. Haluaisin jo uimaan ja kuntosalille, mutta saakelin reikä edelleen mollottaa mahassa ja vaatii päivittäistä hoivaa, putsausta ja Sorbactia. Malttia ja aikaa vaati sekä painonpudotus että tämän reiän hoitaminen. Eihän nämä läskit kuukaudessa tullutkaan, joten miten ne kuukaudessa olisi vielä lähtenyt? Varattiin matka lämpimään lokakuun lopussa ja laskin, että hitaammallakin pudotusvauhdilla olen siihen mennessä nykyisestä -20 kiloa kevyempi, jokohan sitä sitten ilkeää uikkarissa esiintymään?

3 kommenttia:

  1. Hei,

    Ja onnea hyvin startanneen kutistumisen johdosta :) Eksyin lukemaan blogiasi, kun etsin tietoa laihdutusleikkauksesta. Olen ollut ylipainoinen kouluiästä saakka, ensin lievästi ja nykyään oikein reilusti. Olen vuoden vanhempi kuin sinä eli penteles soikoon, nuori vielä, enkä taatusti aio raahata liikakiloja mukanani koko elämääni. Leikkaus on alkanut päivä päivältä kiinnostaa enemmän, sillä tuttavalleni tehtiin se reilu vuosi sitten ja on ollut ilo seurata hänen painonsa putoamista sivusta, nyt jo -50 kg. Nyt vain keräilen rohkeutta mennä puhumaan asiasta lääkärille ja teenkin sen lähiaikoina, kunhan saan kaivettua pupun pois pöksyistäni... Onnellista kesää sinulle ja TOTTAKAI vietät lomasi uikkareissa, sä olet sen todellakin ansainnut!

    VastaaPoista
  2. Saman suuntaisesti minullakin paino pudonnut leikkauksen jälkeen eli ei voi odottaa suurta pudotusta kun lähtöpaino leikkauksen aikaan oli itsellänikin 98 kg, nyt 7 kk:n jälkeen 79-80 kg, eikä lääkärinkään mukaan ole odotettavissa enää kuin muutaman kilon painonpudotus! Suurin hyöty saavutetaan n. 3 kk:n ajan leikkauksen jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä sun paino on kyl tippunut tosi hyvin, tsemppiä kovasti!!

    VastaaPoista