keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Proteiini

Ruokavaliooni on nyt lisätty proteiinilisä. Pitkän tuskailun ja tutkimisen jäljiltä sain bodareiden pussukan ostettua. Sitä menee kokemattomalta alkuunsa sormi suuhun, kun marssii urheilijoiden ravintolisähyllylle ja alkaa ihmetellä niitä koiranruokasäkin kokoisia pussukoita, sain onneksi apua asiantuntijataholta ja sairaalan sleevehoitajalta. Miksi lisäproteiini? Pelkästä ruoasta saamani proteiini jäi päivittäin n. 10–20 grammaan ja proteiinin tarve on 0.8 grammaa painokiloa kohden vuorokaudessa. Liian vähällä proteiinilla elimistö menee säästöliekille, rasva ei pala, mutta lihaksen häviää. Herkkua moinen pirtelö ei todellakaan ole, mutta jos se auttaa laihtumaan niin nielen sen vaikka väkisin. Hyvä sivusto sen oman energiamäärän laskemiseen on Energynet ,suosittelen erityisesti tutustumaan Virtuaaliravintolaan.

Reikätilanteen päivitykset: Haava on parantumaan päin. Haava on nyt ehkä noin 2 sentin kolikon kokoinen, kun se ennen mollotti kahden euron kolikon kokoisena. Nyt käytän hoitoon Aquacel Ag:ta ja myös Sorbactia. Reikä on niin pieni, ettei sitä voi enää täyttää kunnolla millään. Sinnikkyys taidetaan palkita tässäkin!

Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille, niitä on sydäntä lämmittävää lukea. Lisää kommentteja saa laittaa ja mahdollisia kysymyksiäkin saa esittää.

1 kommentti:

  1. Moikka, löysin blogisi ihan vahingossa. Hienoa että kirjoitat avoimesti asiasta koska tämä on asia mikä minua mietittänyt paljon. Eniten huolestuttanut jälkihoito ja sen taso Suomessa. Aquacel Ag super hieno tavara mutta sorbact repii jo parantuneen haavapinnan aina uudestaan ja uudestaan auki. Parantuminenhan alkaa haavan pohjasta. Tsemppiä sinulle ja nostan hattua!

    VastaaPoista